Onze laatste facebook berichten:

6 uren geleden

EBBC Basketball

De kraker EBBC MSE1 – JRC MSE1

——

Altijd een beladen wedstrijd met veel bekende aan beide kanten. Een wedstrijd die door beide partijen graag gewonnen wordt. Een mooi affiche dus voor de zaterdagavond.

De wedstrijd begon aan beide kanten niet sterk. Uiteindelijk wist EBBC dit in hun voordeel om te buigen en stonden zij na 4minuten spelen voor met 10-0 met scores van Derk, Rajan en Jur. Een time-out aan de kant van Boxtel was nodig om het team op te starten. Eindstand eerste kwart: 18-8 in het voordeel van EBBC.

Het twee kwart ging EBBC goed van start en kwam op een 23-8 waarna er een lange periode volgde zonder score. Er werden goede aanvallen gespeeld maar er werd alleen maar gescoord aan de kant van JRC. Kai Elissen stond aan de basis van een goede run van JRC waarna de ploegen de rust in gingen met een stand van 28-23.

De koppen gingen bij elkaar in de rust en er moest verandering komen. Dik, Jur en Derk namen hierin het voortouw aan het begin van het 3e kwart waarna JRC weer terug kwam met 3 drietjes van Dennis Stoetzer. Het bleef dus een spannende wedstrijd. Eindstand van het 3e kwart: 45-38.

Uiteindelijk wist EBBC de echte voorsprong pas begin 4e kwart te pakken. Deze werd uitgebouwd tot 62-49 en eindigde in 64-54.

Morgen treft EBBC de mannen van Batouwe, een tegenstander die nog onbekend is. Dit is weer een goede reden om extra gemotiveerd en gebrand te zijn om scherp en fit aan de wedstrijd te beginnen.

Ben jij er ook bij? Sporthal Zuid om 18.00 uur!
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

1 week geleden

EBBC Basketball

EBBC HEREN 1 GOED UIT DE STARTBLOKKEN TEGEN COMPLEET MAASTRICHT KNIGHTS

Na een korte seizoensvoorbereiding gingen Heren 1 op bezoek bij Maastricht Knights. Zonder gebruik te kunnen maken van vaste krachten Mitchell, Gijs, Bas, Andrew en Aron begon het achttal aan de reis naar het verre Maastricht. Maastricht Knights beschikt dit seizoen over een grotendeels nieuw team met een paar atletische mannen in de selectie en waren bovendien met twaalf man naar deze wedstrijd gekomen.

Na een wat kwakkelend eerst vijf minuten bleef de stand nagenoeg gelijk. Hierna trokken de Heren van EBBC de teugels aan en liepen snel weg bij hun tegenstanders. De scherpe defence resulteerde in veel geforceerde turn-overs waardoor EBBC de voorsprong uit kon bouwen tot 13 punten (stand na het eerste kwart 14-27).

In het begin van de tweede kwart kwamen de Knights met hun antwoord met een run vanuit hun kant. Turnovers werden minder geforceerd en de Knights schoten hun ballen tegen een hoof
percentage binnen. Hierdoor was de ruststand 38-42 en kon het nog alle kanten uit.

Nu was het onze beurt om weer een run te plaatsen en onder leiding van Jur van Bussel liep EBBC snel uit naar 16 punten voorsprong. De Knights veranderde daarop hun verdedigende plan en speelde een zone die snelheid uit het spel haalde. Schoten vielen tegen een laag percentage en EBBC zag hun voorspong slinken (stand na het derde kwart 50-58).

De Knights zetten hun goede spel voort en EBBC bleef in het begin van het vierde kwart niet in staat de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met soms wat gelukkige schoten kwamen de Knights zelfs vijf punten voor (65-60). EBBC zetten de knop hierna om en na een goede time-out kwam de spelers agressief het veld op. Dit resulteerde in aanvallende rebounds en open lay-ups. Een drie punter van Dik bracht EBBC weer de voorspong (65-68) welke ze niet meer uit handen zouden geven. De Knights konden alleen de klok nog stil zetten wat EBBC vrije worpen opleverden. Jur en Derk mochten de eindstand op het bord zetten waarmee EBBC hun eerste overwinning binnen heeft (67-73).

Topscoorders:
Jur van Bussel 27 punten
Dik Brink 13 punten
Derk Boer 10 punten
Steven de Vos 10 punten

Aankomende zaterdag speelt Heren 1 in eigen huis tegen JRC om 18:00. Zien we je daar?
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

EBBC Basketball

Digitale spelerspas

Sportlink heeft het mogelijk gemaakt om jouw (pas)foto op de digitale spelerspas zelf aan te passen in de basketbalapp. 📷

Je kunt dit tot 15 september doen, hierna kan het alleen via de ledenadministratie ()

Zorg dat het een goede duidelijke recente foto is!😁
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook