Afbeelding1

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de start van de trainerscursus BT2 en BT2+.  Maar liefst 14 deelnemers hadden zich aangemeld, waarvan twee gasten van het Osse OBC.

Afbeelding2

De spits werd afgebeten door Aernout Dorpmans. Aernout verzorgde de workshop les-, leidinggeven. Veertien cursisten hingen aan de lippen van Aernout, want vol vuur en enthousiasme vertelde Aernout over hoe les te geven en de leiding in de hand te houden.

Afbeelding3

Voor de workshop was twee uren uitgetrokken, maar met gemak liet Aernout de workshop met ruim een half uur uitlopen. Geen moment was de workshop saai of slaapverwekkend.

De workshop sportgezondheidsleer werd gegeven door Anne van Engelen en oud EBBC-lid Jaap Frederiks, beiden werkzaam bij DBZ-Fysio. Niet onvermeld mag blijven is dat deze workshop mogelijk gemaakt was door S-sport.

Afbeelding4

Met behulp van een beamer, georganiseerd door Antwan Hoedemakers vertelden Anne en Jaap over het menselijk lichaam, sportblessures, preventieve maatregelen om blessures te voorkomen en de zin, of onzin van stretchen. Ook bij deze workshop vloog de tijd om en deden de cursisten actief mee.

Afbeelding5

We kunnen stellen dat het een bijzonder leerzame ochtend was voor alle aanwezigen. De volgende workshop is komende zaterdag 16 april. Dan gaat het over de kunst van coaching, gegeven door een oude bekende van EBBC, Henk Kerssens.