Afbeelding1Zaterdag 16 april stond de tweede workshop op het programma. Deze keer was het de workshop coaching, gegeven door Henk Kerssens.

In basketball land is Henk Kerssens geen onbekende en zeker bij EBBC heeft Henk zijn sporen verdiend. Henk, inmiddels gepensioneerd sportleraar heeft teams getraint en gecoacht op alle niveau’s, zowel vrouwen als mannen. Henk was betrokken bij de kwalificatie van het Nederlands mannen basketball voor het Europees kampioenschap in 2015. Sinds lange tijd wist het Nederlands basketball team, onder moeilijke omstandigheden zich te kwalificeren voor een groot eindtoernooi.

De planning voor wat betreft de workshop was niet ideal, met het EBBC feest de avond ervoor. Sommigen zaten met hele kleine oogjes, koffie drinkend en hopend dat het allemaal snel over zou zijn. Henk voelde de situatie perfect aan en met zijn jarenlange ervaring in het lesgeven, wist Henk de cursisten van begin tot eind gefocust te houden.

Doorspekt met voorbeelden en ervaringen uit zijn eigen rijke verleden wist Henk de cursisten  te inspireren. Een levendige en interactieve workshop was het gevolg. Nagedacht werd er over wat coaching nu eigenlijk is en welke vormen er zijn. Bij elk vorm werden voorbeelden van coaches uit de praktijk erbij gehaald. De eigenschappen van coaches werden besproken met de opdracht aan de cursisten na te denken welke eigenschappen zij bezitten.

De workshop had makkelijk nog uren kunnen duren, echter enkele cursisten hadden vroeg in de middag een wedstrijd te coachen. De tijd was werkelijk omgevlogen!

De volgende workshop is Basic Fundamentals, gegeven door onze eigen topcoach Cor van Esch.